Družinski pobeg v toplice

Družinsko aktivno preživljanje prostega časa

Čeprav se vsi dobro zavedamo, kako koristno je aktivno preživljati prosti čas, pa se nam pogosto po opravljenem delu ne da ukvarjati še z vsaj kakšno športno aktivnostjo. Če bi naredili seznam vseh koristi, ki jih izbrana aktivnost lahko prinaša za naše telo pa tudi um, bi bilo hitro drugače. Pomembno pa je, da so v aktivnosti vključeni vsi družinski člani.

Ob koncu tedna ima cela družina nekoliko več časa. Tedaj skupaj s svojimi bližnjimi lahko načrtujete kakšen pobeg v toplice ali na kakšno drugo lokacijo, kjer na enem mestu kar mrgoli najrazličnejših aktivnosti. Terme seveda niso znane samo po bazenih in zdravilni termalni vodi, temveč vam ponujajo še mnogo več. Na voljo je tudi wellness, ki nas sploh postaja vse bolj priljubljen.

V terme po novo energijo

Toplice za marsikoga med vami predstavljajo kraj, kjer se bolezni ali kakšni poškodbi zdravijo posamezniki. V resnici pa temu ni ravno tako. Že res, da boste našli tam tudi omenjeno skupino ljudi, obenem pa je to kraj, kjer so na voljo ne samo bazeni z zdravilno vodo, temveč še druge priložnosti, ki krepijo telo in duha.

S svojimi bližnjimi lahko načrtujete kakšen pobeg v toplice, kjer boste po vseh različnih aktivnostih, ki vam jih tam ponujajo, z radi kaj dobrega pojedli. (Foto: Thermana Laško)

Po aktivnosti vsi radi sedemo za mizo in kaj dobrega pojemo ter popijemo. Tudi slednje vam ponujajo sodobne terme, ki jih pri nas ne manjka. Med najbolj znanimi so zagotovo tiste v Laškem. Kaj vse vam ponujajo, se splača preveriti na spletu.

Prednosti, ki vam jih ponuja plavanje

Ko se odločamo prosti čas preživeti v termah, so nam seveda v prvi vrsti pomembni bazeni, v katerih bomo preživeli kar nekaj časa. Plavanje v njih na sploh prinaša vrsto prednosti. S tovrstno aktivnostjo lahko zelo dobro krepimo svoje mišice, obenem pa ne obremenjujemo sklepov, kar je značilno za številne druge vadbe.

S pobega v toplice bomo domov prinesli veliko več dobre energije ter zagona za nove izzive. (Foto: Thermana Laško)

V zdravilni vodi, ki jo ponujajo terme, pa se lahko seveda še toliko bolj sprostimo in umirimo. Ko se bomo vrnili z dopusta, ki smo ga torej preživeli v toplicah, bomo s seboj prinesli veliko več dobre energije ter zagona za nove izzive.

Dobrodošli v Thermani Laško

Naša dežela je znana po tem, da ima kar nekaj krajev, kamor lahko odidemo v toplice. Tudi po tem smo znani po svetu, zato ni nič nenavadnega, da lahko v naših toplicah gostijo veliko tujcev. Kot vam pove že ime, se tovrstne terme nahajajo v kraju Laško, ki ga večina med vami pozna tudi po kakovostnem in okusnem pivu.

Sicer pa vas bo Laško nasploh zelo navdušilo. Gre namreč za kraj, kjer je veliko možnosti za aktivno preživljanje prostega časa. Ne mislimo samo na dogajanje v toplicah ter tamkajšnjem hotelu, temveč tudi zunaj tovrstnega kompleksa. Lahko si omogočite prijeten sprehod po prečudoviti naravi ali pa si izposodite kolesa in Laško še nekoliko podrobneje raziščete.

Raj za mlajše in nekoliko večje otroke

Thermana Laško so dobra izbira tudi za družine z mlajšimi in starejšimi otroki. Marsikdo tovrstne terme poimenuje kar toplice za otroke in to z razlogom. Zanje so namreč na voljo številne aktivnosti, pri katerih jih pomagajo tudi animatorji. Ne nazadnje lahko v Thermani svojega malčka vključite v plavalni tečaj.

Thermano Laško marsikdo poimenuje kar toplice za otroke in to z razlogom, ker so zanje na voljo številne aktivnosti, kot je plavalni tečaj, pri katerih jih pomagajo tudi animatorji.

Tudi bazeni za otroke so v Thermani v Laškem res nekaj posebnega. Preverite na spletu in se prepričajte, kaj vse lahko vaš malček počne v tem koncu naše dežele.

Pozabite na poležavanje v termah

Čeprav ste si v toplice želeli oditi predvsem za to, da bi si primerno spočili, pa lahko v termah Laško kar pozabite na poležavanje. Na voljo je torej toliko prijetnih aktivnosti, ob katerih se boste počutili precej bolje, kot če bi dneve in dneve preživljali na kopalni brisači. Najprej skok v bazen, nato sledi wellness, takoj za tem odlično kosilo in dobra pijača, nato pohajkovanje po prijetnem mestecu, zvečer pa klepet s prijatelji v kavarnici.

Pobeg v toplice Terme Laško in uživanje v prijetnih aktivnosti, ob katerih se boste počutili precej bolje.

A da v terme Laško ne boste odšli na pamet, je dobro pred odhodom preveriti najrazličnejše paketke. Nekateri so posebej namenjeni družinam, drugi za pare, tretji za posameznike. Odlična novica je tudi ta, da so cene povsem dostopne. To pomeni, da se na učinkovito počitnikovanje lahko odpravite s celo družino, in to vsaj za nekaj dni. Ključno pa je, da se boste domov vrnili prerojeni in polni energije. Verjetno bo za to kriva tudi zdravilna termalna voda, ki se jo nekaj splača vzeti s seboj domov.

Članki iz iste kategorije: