Opornice in ortoze za koleno

Statične in dinamične opornice

Opornice so izdelki, ki delujejo na telesne dele z določeno silo. Delimo jih na statične in dinamične. Prvi tip opornic na obravnavani ud deluje s stalno silo in ne zagotavlja gibanja. Dinamične opornice delujejo na aplicirano mesto s spremenljivo silo in kot takšne omogočajo podprto in nadzorovano gibanje.

Za opornice velja, da so serijsko izdelane, dostopne, individualno izdelane in prilagojene. Dobra izbira so na primer opornice Medigo. Omenjeno podjetje vam ponuja še druge kakovostne medicinske in ortopedske pripomočke.

Ortoze in opornice so sestavni del rehabilitacije

Opornice in ortoze sodijo med medicinske pripomočke, ki se uporabljajo kot sestavni del rehabilitacije, torej kot pomoč za položaj ali pa pri ohranitvi oziroma pri povečanju gibljivosti. Z njimi torej lahko povečujemo, ohranjamo pa tudi izboljšujemo funkcijske sposobnosti posameznika. Posledično lahko izboljšujemo tudi kakovost življenja.

Opornice in ortoze se uporabljajo kot pomoč za položaj ali pa pri ohranitvi oziroma pri povečanju gibljivosti. Z njimi torej lahko povečujemo, ohranjamo pa tudi izboljšujemo funkcijske sposobnosti posameznika.

S pomočjo ortoz in opornic zmanjšujemo bolečine, razbremenjujemo boleče dele telesa, lahko izboljšamo gibljivost v sklepu ter povečujemo mišično moč. Po potrebi se z opornico omeji prekomerni gib ter stabilizira sklep. Na področju zgradbe telesa se z opornicami imobilizira področje zloma, ki se dolgo celi. Obenem se s takšnimi medicinskimi pripomočki lahko učinkovito zavaruje telesne strukture po kirurških ter drugih poškodbah kože.

Zakaj izbrati opornice Medigo?

Podjetje Medigo se s prodajo medicinskih pripomočkov ukvarja že več kot 30 let. Če želite olajšanje svojim sklepom so na izbiro opornice Medigo. Z njimi si lahko zagotovite primerno ter hitrejše okrevanje. Na voljo je izjemno širok nabor opornic, ortoz in manšet za vse dele telesa.

Medigove opornice se odlikujejo po udobnem nošenju, lepem dizajnu, zelo kakovostnem materialu, ne nazadnje tudi po izjemno dostopnih cenah. Na voljo so:

 • opornice za koleno,
 • opornice za vrat,
 • opornice za ramo,
 • opornice za komolec,
 • opornice za zapestje,
 • opornice za trebuh,
 • opornice za hrbet,
 • opornice za kolk,
 • opornice za gleženj,
 • opornice za stopalo.

Kdaj je dobrodošla opornica za koleno?

Opornice za koleno se kot preventivna opora uporabljajo pri možnih poškodbah kolena. Prav tako se takšni medicinski pripomočki rabijo za zaščitne namene, za zdravljenje revmatskih obolenj, za zdravljenje deformacij, za poškodbo kolen. Opornica je nenazadnje dobrodošla izbira tudi v času rehabilitacije kolena.

Opornice za koleno se kot preventiva uporabljajo pri možnih poškodbah kolena. Prav tako se rabijo za zaščitne namene, za zdravljenje revmatskih obolenj, za zdravljenje deformacij, za poškodbo kolen in v času rehabilitacije kolena.

Na voljo je velik izbor manšet, opornic za koleno ter ortoz: kolenčniki, opore za koleno, navadne ter štiritočkovne ortoze za koleno, kolenske ortoze za pogačico, imobilizacijske in postoperativne ortoze.

Artroza kolena in zdravljenje

Seveda pri artrozi kolena veliko vlogo igra starost, kar pa ne pomeni, da se bolezen ne zmore pojaviti tudi pri mlajših osebah. Za nekatere ljudi je artroza kolena gensko pogojena, za druge pa je posledica poškodbe ali pa celo prekomerne telesne mase. Da bi lahko zmanjšali bolečino, ki vam jo prinaša tovrstna težava, so za nošenje na voljo opornice za koleno.

Uporaba ortoz in opornic za koleno je ena od boljših delnih rešitev za povečanje stabilnosti kolena ter za učinkovito zmanjševanje bolečin. Ortoze in opornice namreč zmorejo dobro podpirati sklep kolena ali pa celotno koleno s pogačico.

Za zmanjšanje bolečin pri artrozi kolena je priporočeno nošenje opornice za koleno.

Poznamo še druge rešitve za zdravljenje artroze kolena. To so hujšanje, fizična aktivnost, protibolečinske ter protivnetne tablete, alternativne terapije, fizioterapija in delovna terapija, operacija. Slednja rešitev je nujno potrebna, ko ostali ukrepi ne pomagajo. Pri operaciji pa seveda obstajajo tveganja, kljub temu pa so rezultati večinoma kar spodbudni.

Še druga medicinska oprema podjetja Medigo

Če vas zanima kakovostna medicinska oprema, potem je podjetje Medigo zagotovo pravi naslov za vas. Njihov prodajni program vključuje vrsto medicinskih pripomočkov. Med drugim tudi:

 • opornice in ortoze,
 • kompresijske nogavice,
 • hitre teste in zaščito,
 • razne naprave,
 • izdelke za oskrbo ter nego bolnika,
 • sončna korekcijska očala,
 • izdelke za pedikuro in manikuro.

Kompresijske nogavice

Če so vaše noge utrujene, otekle in boleče, so dobrodošla izbira kompresijske nogavice. Takšen medicinski pripomoček na sploh ponuja izjemne koristi številnim osebam, ne glede na njihovo stopnjo težav. Medigo vam ponuja kompresijske nogavice Gloria, ki so izjemno kakovostne, proizvedene pa so v Italiji. Na našem trgu so prisotne že kar nekaj časa, na voljo so tudi v lekarnah in specializiranih prodajalnah s tovrstno opremo.

Kako obuti kompresijske nogavice?

Zakaj torej izbrati ravno nogavice s kompresijo blagovne znamke Gloria? Ker so izdelane iz kakovostnih materialov. Na voljo so različni modeli, na primer kompresijske hlačne nogavice, dokolenke, visokostegenske kompresijske nogavice. Izdelane so za učinkovito reševanje vseh vrst težav. Na voljo so nogavice za krčne žile, poletni modeli z odprtimi prsti, potovalne nogavice in še bi lahko naštevali.

Članki iz iste kategorije: