Estetska kirurgija v ospredje postavlja holističen pristop obravnave pacienta

Sodobna estetska kirurgija v ospredje postavlja holističen pristop pacienta. Na voljo je celoten paket tretmajev, ki blažijo vidnejše znake staranja – od standardnega kirurškega posega, neinvazivnih tehnik rejuvenacije, možnosti limfne drenaže ter masaže do svetovanja o negi kože in ličenju ter o zdravem načinu življenja.

Med najpogostejše estetske posege na primer sodijo rinoplastika, abderoplastika, face lift in augmentacijska mamoplastika oziroma povečava dojk. Slednji posegom lahko strokovnjaki zadovoljijo dolgoletno željo po lepem, polnem dekolteju ali pa uresničijo željo, ki se pri številnih ženskah pojavi po končanem obdobju dojenja. Po posegu se praviloma dvig samozavesti in zadovoljstvo na sploh odražata na vseh življenjskih področjih – tako na zasebnih kot tudi poslovnih.

Sodobna estetska kirurgija v ospredje postavlja holističen pristop pacienta. Na voljo je celoten paket tretmajev, ki blažijo vidnejše znake staranja – od standardnega kirurškega posega, neinvazivnih tehnik rejuvenacije, možnosti limfne drenaže ter masaže do svetovanja o negi kože in ličenju ter o zdravem načinu življenja.

Z rinoplastiko se preoblikuje oblika nosu

Med najpogostejše lepotne posege se vključuje tudi rinoplastika oziroma preoblikovanje nosu. Nos je glavna obrazna štrlina in zato je še toliko bolj opazen. Posledično je prav vsaka, tudi najmanjša nepravilnost deležna še večje pozornosti. To pa je lahko za posameznika zelo moteče.

Namen rinoplastike je poprava spremenjene oblike zaradi nesreče, prirojene deformacije ali pa izboljšanje videza normalnega nosu. Tu in tam se s pomočjo takšnega estetskega posega odpravijo tudi težave z dihanjem.

Kakšen lepotni poseg je face lift

Zagotovo je prav obraz najbolj izpostavljen del našega telesa. Posledično si želimo, da bi se z leti čim manj spreminjal. Staranje pa je seveda kompleksen proces, na katerega vplivajo prehrana, genetika, izpostavljanje soncu, gravitacija in ne nazadnje še mišične kontrakcije.

Vdrtost oči in mesičke vzdolž spodnje čeljusti povzroča povešanje lic. Ko koža izgubi svojo elastičnost, to vodi v ohlapno, zgubano kožo na obrazu in vratu. Poglabljajo se linije, ki vodijo od nosu k ustnicam ter nato še k bradi. V nastajanje izboklin in vdrtin vodi popuščanje mišic in kopičenje maščobe. Na srečo obstaja face lift, ki lahko zavrti kolo časa kar precej nazaj. Odlična novica je tudi ta, da tovrstni estetski poseg ne ustvarja tistega umetnega zategnjenega videza, ki je bil nekoč rezultat sicer že preživetih kirurških tehnik.

Namen rinoplastike je poprava spremenjene oblike zaradi nesreče, prirojene deformacije ali pa izboljšanje videza normalnega nosu. Tu in tam se s pomočjo takšnega estetskega posega odpravijo tudi težave z dihanjem.

Odstranjevanje odvečne maščobe ali abderoplastika

S pomočjo abderoplastike se lahko na učinkovit način odstrani odvečna maščoba, povešen ter prevelik trebuh. Tudi naše trebušne mišice lahko postanejo ohlapne, na primer kot posledica nosečnosti ali neaktivnosti.

Sicer pa ste lahko že rojeni z nagnjenostjo k povešeni trebušni koži. To seveda pri ženskah raztegne nosečnost in nihanje telesne teže do te mere, da se nikakor ne zmore več skrčiti.

Nekirurški postopki za pomlajevanje obraza

Dejstvo je, da so znaki staranja obraza univerzalni. Gube in brazde na našem obrazu so naravna posledica staranja. To zajema izgubo prožnosti kože, stanjšanje kože, izgubo kolagena in ne nazadnje še usihanje mehkih tkiv na obrazu.

Tudi posledica gravitacije močno vpliva na naš videz. Nastanejo odvečna in ohlapna koža, zgubana koža na vratu, upadla lica, pojavljati se pričnejo brazde. Od zunanjih dejavnikov pa staranje kože pospešuje tudi onesnaženi zrak. Pomlajevanje kože na obrazu ali kje drugje na našem telesu lahko izvajamo na različne možne načine. Ena od možnosti je na primer korekcija dinamičnih gub z botoksom.

Pomlajevanje kože na obrazu ali kje drugje na našem telesu lahko izvajamo na različne možne načine. Ena od možnosti je na primer korekcija dinamičnih gub z botoksom.

Uporaba botoksa v izkušenih rokah

Botox in različna druga polnila za pomlajevanje so izjemno priljubljeni. Predvsem pa je pomembna uporaba takšnih sredstev v izkušenih rokah. Uporaba botoksa je ena od najpomembnejših neinvazivnih pomlajevalnih tehnik. Ta ima navadno takojšnje učinke in preventivno učinkuje tudi na globoke statične gube ter brazde.

Ker je sam postopek uporabe botoxa zelo preprost, se ga posledično poslužuje cela vrsta strokovnjakov. Ravno zato je še toliko pomembneje, da ste pri izbiri izvajalca kar se da previdni. Pogoj za odličen rezultat je namreč dobro poznavanje anatomije in delovanja obraznih mišic. Samo malo prevelik odmerek pa lahko povzroči popolno neizraznost obrazne mimike.

Botox kot odlično dopolnilo k drugim pomlajevalnim tehnikam

Sicer pa je botoks pri nas pa tudi drugje poznan kot odlična dopolnitev k številnim pomlajevalnim tehnikam. Kombinira se s polnili, laserjem in h kirurškim tehnikam. Ljudje imamo obrazne mišice različno razvite. Ravno zato je potrebna zelo natančna ter dosledna analiza. Od posameznika do posameznika je zato pristop različen. Prav tako tudi količina uporabljenega zdravila oziroma sredstva za pomlajevanje.

Pri vsakem pacientu se mora ohraniti minimalna količina zdravila za morebitne naknadne korekcije, in sicer nekaj dni po posegu. Le na takšen način se lahko doseže optimalen rezultat in naraven, svež ter prenovljen videz.

Članki iz iste kategorije: