Zakaj nevidni zobni aparat ves čas ostaja najbolj priljubljen?

Četudi ne potrebujete poravnati svoje zobe, ste verjetno kdaj pozornost preusmerili v tolikokrat omenjeni nevidni zobni aparat, ki ga srečujemo tudi pod imenom invisalign. Že dlje časa namreč velja za najbolj priljubljen aparat za zobe, in to ne samo pri nas, temveč tudi drugje po svetu.

Svojo priljubljenost si je nevidni zobni aparat za zobe zaslužil s številnimi prednostmi, s katerimi se ponaša in jih klasični zobni aparati ne premorejo. Med drugim se pri nošenju skorajda ne opazi, od tod tudi njegovo poimenovanje. Po njem pa ne posegajo zgolj otroci na pobudo staršev in strokovnjakov oziroma ortodontov, temveč tudi odrasle osebe in starejši ljudje.

Nevidni zobni aparat je inovativna metoda za korekcijo zobnih nepravilnosti.

Še druge prednosti nevidnega aparata za zobe

Nevidni zobni aparat oziroma invisalign se uvršča v kategorijo snemljivih aparatov, kar je pravzaprav še ena od večjih prednosti. To pomeni, da je ortodonta potrebno obiskati bistveno manjkrat. Po drugi strani pa je seveda treba biti še toliko doslednejši, da so lahko rezultati poravnave vidni čim hitreje.

Ker je nevidni zobni aparat snemljiv, je predvsem dobrodošel za tiste uporabnike, ki bi jih aparat lahko motil pri izvajanju katere od dejavnosti, na primer pri igranju določenega inštrumenta. To pomeni, da ga v tem času lahko preprosto snamejo in ponovno namestijo, ko opravijo z dejavnostjo.

V primerjavi s klasičnim zobnim aparatom je uporaba invisaligna bistveno bolj udobna, in ne samo zaradi tega, ker se skorajda ne vidi, temveč tudi zaradi samega občutka nošenja.

Ta napredna tehnologija omogoča pacientom, da popravijo svoj nasmeh diskretno in udobno.

Za koga je invisalign terapija sploh primerna?

Verjetno ste opazili, da se za nevidni zobni aparat odločajo predvsem odrasle osebe, ki jim je še posebej mar, kako so videti pri nošnji takšnega pripomočka za ravnanje zob. Zlasti to velja za vse tiste, ki veliko delajo oziroma nastopajo v javnosti.

Po drugi strani pa je vsekakor nevidni zobni aparat lahko odlična izbira tudi za najmlajše uporabnike. Na voljo je torej več vrst invisalign terapije in od tega je v končni fazi odvisna tudi cena.

Dodatne informacije o nevidnem zobnem aparatu

Če ste tudi vi pokazali zanimanje za nevidni zobni aparat ali invisalign, vas bo verjetno zanimalo še več informacij v povezavi s tem. Na spletu kar mrgoli uporabnih podatkov, ki jih lahko izveste tudi v forumih, kjer se o uporabi menijo tudi tisti, ki ga že s pridom uporabljajo.

Sicer pa je najbolje najti dobrega ponudnika terapije z Invisalignom, saj vam bo ta znal tudi strokovno odlično svetovati.

Zobne luske so estetski dentalni pripomočki, ki se uporabljajo za izboljšanje videza zob.

Kdaj so zobne luske najboljša rešitev za vas?

Zobne luske lahko zelo pogosto predstavljajo odlično rešitev, ki je povezana s težavami v naši ustni votlini oziroma z zobmi. Gre za tanke individualno narejene plasti porcelana, ki se prilepijo na zobe, da se jim na učinkovit način spremeni oblika, položaj pa tudi barva. Z njihovo pomočjo se prav tako lahko zmanjša ali pa zapre razmake med zobmi.

Zobne luske so torej narejene iz trde keramike, ki zobe močno ojača, obenem pa pripomore tudi k povsem naravnemu videzu naših zob. In za koga je takšna zobozdravstvena rešitev najprimernejša? Za vse tiste, ki si želite estetskega videza zob, in to brez večjega poseganja vanje.

Odpravljanje najrazličnejših težav z zobmi luskami

Zobne luske v vaši ustni votlini lahko odpravijo marsikatero zadrego. Med drugim na primer:

  • madeže na zobeh,
  • zabarvane zobe,
  • zob nepravilne oblike,
  • povečane razmike med zobmi,
  • razne ortodontske nepravilnosti,
  • odlomljeni ali kratek zob,
  • obsežno zobno gnilobo.

Najpogosteje se zobne luske uporabljajo kot izvrstna estetska rešitev na zgornjih sprednjih zobeh. S pomočjo takšne metode torej lahko izboljšate izgled svojih zob. Svoje zobe torej skrbno skrijete za plastjo kompozita ali pa za tanko plastjo porcelana.

Porcelanske luske so izjemno vsestranska rešitev

Kot smo lahko ugotovili, da porcelanske luske za zobe lahko precej vsestranska rešitev. Omogočajo nam, da lahko z njihovo pomočjo uspešno odpravljamo številne kozmetične napake. Zelo pogosto se uporabljajo tudi kot alternativa ortodontiji. Rešijo namreč lahko manjše pomisleke glede poravnave zob. Z njimi zobje namreč delujejo precej bolj ravno.

Zelo pogosto se zobne luske uporabljajo tudi za uspešno prekrivanje odkrušenih delov in razpok, obenem pa se lahko z njimi popravijo še nenormalno oblikovane zobe ali pa tiste, ki so krajši v primerjavi s povprečno velikimi zobmi. Na takšen način lahko dobimo precej bolj privlačen videz zob, večjo samozavest in predvsem lep nasmeh.

Če bi tudi vi radi svoje težave v ustni votlini reševali s pomočjo zobnih lusk, je čas, da se o tem pogovorite tudi s svojim izbranim zobozdravnikom.

Članki iz iste kategorije: