Izbira primerne zobne ščetke in drugih pripomočkov za nego ustne votline

Ker so zobje in njihovo zdravje sila pomembni za našo kakovost življenja, se vsak po svojih močeh trudi v ustni votlini vzdrževati vsaj približen red. To pomeni, da na vsake toliko časa obiščemo svojega osebnega zobozdravnika, morda tudi ustnega higienika. Poleg tega pa vsak dan, najmanj dvakrat, svoje zobe temeljito očistimo. Pri tem imajo ključno vlogo zobne ščetke, pasta in še nekaj drugih pripomočkov, ki bi jih v resnici moral pri roki imeti prav vsak.

Za večino ljudi v resnici zobna krtačka in zobna pasta nista zadostni sredstvi, a se tega niti ne zavedajo najbolj. Četudi je izbira zobne ščetke in paste več kot odlična, pa se lahko zgodi, da svoje ustne votline ne očistimo povsem zadosti. V tem primeru je torej izjemno dobrodošla pomoč, če ne kar nuja, medzobne ščetke pa tudi zobne nitke.

Na prvi pogled bi mislili, da je nakup zobne ščetke zelo enostavno opravilo, ko pa enkrat vidimo praktično nešteto možnosti izbire, postane odločitev naenkrat težja.

Kdo lahko najbolje svetuje o zobni negi

Kakšen večji ali manjši nasvet za nego ustne votline nam zagotovo vedno pride prav. Sicer pa nam lahko o tem najbolje svetuje kar naš osebni zobozdravnik ali pa morda ustni higienik. Slednji strokovnjak je tudi pri nas vse bolj zaželen. Tudi ta vam bo povedal, da zobna ščetka in pasta neredko ne zadostita potrebam po odlični zobni negi. Priporočal vam bo tudi nakup medzobne ščetke in nitke.

Po mnenju številnih uporabnikov je odlična izbira tudi električna zobna ščetka. Čeprav vas bo ta v primerjavi z navadno oziroma klasično ščetko za zobe na začetku stala kar nekaj več denarja, pa boste na dolgi rok sami sebi hvaležni za takšno odločitev. A ker vsaka zobna ščetka na elektriko ni najboljša, se je treba o dovolj primerni izbiri posvetovati tudi s strokovnjaki. Nekateri proizvajalci tovrstnih pripomočkov so še posebej znani po svojih kakovostnih in učinkovitih produktih.

Električne ščetke delujejo na principu mehanskega premikanja glave ščetke, ki pomaga pri procesu čiščenja.

Nakup zobne ščetke v lekarni ali v prodajalni z živili

Skoraj v prav vsaki nekoliko bolje založeni prodajalni z živili, v kiosku ali na bencinski postaji lahko dandanes kupite skorajda vse potrebne pripomočke za nego ustne votline. Ob tem pa se je zagotovo zelo smiselno vprašati, ali takšnih izdelkov ne bi raje nakupovali v specializiranih prodajalnah.

Najbolj kakovostna sredstva za zobno higieno lahko kupite v lekarnah in drugih specializiranih prodajalnah. Čeprav so cene nekoliko višje, pa vam bodo zato vaši zobje zelo hvaležni, vi pa sebi.

Katera vrsta ortodontskega aparata je najprimernejša za vas

Dandanes nošenje aparata za zobe še zdaleč ni samo domena otrok oziroma najstnikih. Ortodontski aparat je namreč vse bolj dobrodošel tudi v ustni votlini starejših oseb. To pomeni, da za oblikovanje zob in za lep nasmeh pravzaprav ni nikoli prepozno. A še preden se odločite za nošenje tovrstnega sistema, dobro razmislite, kateri zobni aparat je za vas najprimernejša izbira. Seveda je zagotovo daleč najbolje, da vam pri tem pomaga kar strokovnjak oziroma izbrani ortodont.

Na sploh pa je v zadnjih letih preverjeno najbolj priljubljen pa tudi najbolj moderen tako imenovani nevidni zobni aparat, ki ga najpogosteje najdemo pod oznako oziroma imenom invisalign. Če ste se že osredotočili tudi nanj, potem vas je zagotovo vsaj malce zamikal. A pri ortodontu se je treba pozanimati, če je takšen aparat za ravnanje zob dovolj primerna izbira tudi za vas.

Opornice Invisalign premikajo zobe nežno, hitro in tako nevidno, da drugi tega sploh ne opazijo.

Na sploh o zobnih aparatih

Ortodontski aparat se na splošno deli na snemljivega in nesnemljivega oziroma na fiksnega. Za obe vrsti aparata je značilno, da se ponašata s kar nekaj prednostmi, vključujeta pa tudi slabosti, kar pa je odvisno predvsem od posameznega pacienta.

Čeprav je nevidni ortodontski aparat med najbolj priljubljenimi, še zdaleč ni nujno, da bo dovolj učinkovita izbira tudi za vaše potrebe. Sicer pa tovrstni sistem za ravnanje zob sodi med snemljive zobne aparate.

Največje prednosti invisaligna

Nevidni ortodontski aparat se je na trgu pojavil že kar nekaj let nazaj. Od tedaj naprej pa velja za daleč najbolj priljubljen sistem za ravnanje zob povsod po svetu. Čeprav se nam cena takšne naprave na začetku zdi precej visoka, pa v primerjavi s tem, kar nam pravzaprav omogoča, ni previsoka. Sicer pa je končna cena odvisna od številnih dejavnikov, na kar vas bo zagotovo pri izbiri takšnega sistema opozoril tudi vaš ortodont.

Ena od ključnih prednosti invisaligna ali nevidnega zobnega aparata pa je zagotovo to, da se ga pri nošenju skorajda ne opazi. To pomeni, da je odlična izbira za vse, ki jim ni mar, kako so med nošenjem takšnih pripomočkov za ravnanje zob videti.

Članki iz iste kategorije: