Iz poganjalčka na otroško kolo brez truda!

Veliko staršev se sprašuje kaj je za otroka najboljše, da se bo čimprej naučili i navadili na kolo. Veliko staršev pri otrokovem tretjem letu kupi poganjalčka in se otrok pri njem navaja kako ravnati z kolesom in odkriva svoje kolesarske sposobnosti. Nekateri pa malo počakajo in otroku najprej kupijo kolo z pomožnimi kolesi. Tako ali drugače je odločitev dobra, ker se staršem zdi najbolj primerna za njihovega otroka in otrok se bo tudi v vsakem primeru naučil na kolo brez pomožnik koles nekega dne, do tedaj pa mu le naj pomagajo pomožna kolesa, da nebi prišlo do poškodb in nepotrebnih padcev.

 Ko pa je starš prepričan, da njegov otrok že dobro obvlada otroško kolo z pomožnimi kolesi pa je čas, da le te odstranite in ga naučite vožnje brez pomoči. Je iz poganjalca na kolo brez dodatnih koleščkov dobra odločitev? Velika večina staršev dan danes se raje odloči za to pot in je vedno bolj priljubljena. Za otroka je v mlajših letih, ko še razvija svoje gibalne sposobnosti, motoriko in ravnotežja zelo pomembno, da to izvaja na poganjalčku, kajti na njem se mora uloviti pred padcem sam, ker ko dvigne noge se bo ta obrnil, ker ima pomožnih koles, ki bi ga držale pokonci. Tudi ko se požene in se želi peljati, mora dvigniti noge, da poganjalček gre naprej.
Če vse to dobro pogledamo usposablja svoje ravnotežje in neodvisnost na pomoč in je veliko bližje pravemu kolesu, kot pa ostali. Kolo z pomožnimi kolesi vedno samo stoji in ne rabimo ob njem ne ravnotežja in ne pazljivosti, da bi se obrnilo kolo ali otrok sam.
Iz poganjalkov na otroška kolesa brez dodatnih, pomožnih koleščkov postaja priljubljeno Če ste kot starš v dvomih kaj je najbolj pomembno, se obrnite na prijatelje, sodelavce, znance in spletne strani, ki so to izkusili in testirali. Ampak vsekakor boste zasledili, da je ta odločitev najbolj primerna in vedno bolj priljubljena. Neodvisnost otrok je za starše zelo pomembno in pri poganjalčkih že otrok izkusi prve neodvisnosti v življenju. Poganjalčki so primerni od 3 leta starosti pa vse dokler ni primeren za pravo kolo, kar pa presodi sam skupaj z svojimi starši.

Članki iz iste kategorije: