Pink Panter med današnjimi otroci ni več poznan

Hči že nekaj let obiskuje glasbeno šolo in za naslednji nastop je dobila note, ki sem se jih takoj razveselila. Pink Panter! Eden najbolj znanih džezovskih del me je takoj navdušil in hčeri sem začela razlagati, kako sem kot otrok gledala risanke o rožnatem mačkonu. Pa me je samo čudno gledala. Odkrili sva, da današnji otroci risanke Pink Panter sploh ne poznajo. Prav tako kot se je izkazalo, da še ni slišala za Fračji dol, Barbapapo in še nekaj mojstrskih otroških serij in oddaj, brez katerih si mi nismo mogli predstavljati nedeljskih juter. Ja, res je – moja hči je začela gledanje televizije s Telebajski, nato smo se za nekaj časa pomudili pri Fifi in cvetličnikih ter Pujsi Pepi, nato pa hitro preskočili kar na Spužija Kvadratnika. Sicer moram priznati, da je Spuži Kvadratnik tudi meni precej simpatičen, še bolj pa se nasmejim njegovemu hišnemu ljubljenčku, ki je dejansko morski polž, a igra vlogo mačke in zato mijavka.

 Kakor koli, škoda je, da je risanka Pink Panter med našimi otroci danes neznana. Da bi jo hčeri predstavila, sem zato poiskala nekaj starih epizod na spletu in ob skupnem gledanju sem hitro ugotovila, zakaj je tako. Najprej sem ugotovila, da je risanka Pink Panter dejansko videti precej zastarela, poleg tega pa je težko reči, da je dejansko namenjena otrokom. Današnje risanke so po vsebini veliko bolj domiselne in prilagojene otroškemu dojemanju sveta.

 Rožnati mačkon pa se ne zdi niti malo nežen in otroški. Škoda, kajti kot lik mi je še vedno všeč in prepričana sem, da bi se ga dalo z izdelavo nekoliko drugačnih novih risank ponovno uspešno obuditi v življenje. In … Kot kaže oziroma kakor sklepam glede na nekaj informacij, ki sem jih našla na internetu, se tega tudi lotevajo. Pri studiu MGM menda že delajo na celovečerni risanki.

 Očitno so »obujanja« starih junakov iz naše mladosti na filmskih platnih (na primer Garfielda in smrkcev) res prinesle toliko uspeha in zaslužka, da bodo ponovno obudili tudi druge risane junake iz naših časov. Da bo rožnati panter eden izmed njih, sem še posebej vesela – komaj že namreč čakam, da bo spet možno kje kupiti majico z njegovo podobo.

Članki iz iste kategorije: