Kolesarska čelada ni enaka smučarski čeladi - Supermami

Kolesarska čelada ni enaka smučarski čeladi

Verjetno ni potrebno preveč izpostavljati, da je za vsakega starša ena izmed najbolj pomembnih nalog ravno varovanje otroškega zdravja. Med varovanje zdravja spada tudi varovanje pred poškodbami med igro. Otroci so norčavi ter igrivi, zato se lahko med aktivnostmi zlahka poškodujejo. Kako torej obvarovati že tako občutljive otroške dele telesa? Kolesarjenje je eden izmed najbolj priljubljenih aktivnosti otroka. S kolesarjenjem otrok pokuri veliko energije. Poleg vsega pa je s kolesarjenjem otrok maksimaln aktiven. Vse to je lepo in prav, če ne bi obstajala nevarnost poškodb. Veliko padcev s kolesom se končan s poškodbo glave. Otroški možgani se razvijajo, zato je potrebno otrokovo glavo na maksimalen možen način zaščititi. Otrok bo le v primeru, da bo nosil otroško kolesarsko čelado (

http://www.poganjalci.com/dodatki-in-oprema/otroske-celade.html), zaščiten na maksimalen možen način.

Ni vseeno, kakšna je kolesarska čelada!
Mogoče prvič marsikdo pomisli, da je vseeno, kakšno čelado otrok nosi med kolesarjenjem. Potrebno je poudariti, da temu ni tako. Otroška čelada za kolesarjenje nikako ni enaka smučarski čeladi. Smučarska čelada je povsem drugače oblikovana, saj je primerna za drugačno športno aktivnost, ki mora hkrati na drugačen način obvarovati otroško glavo. Kolesarksa čelada je narejena tako, da prenese udarce ob trde predmete, da omogoča dihanje kože ter seveda, da se kar najbolje prilega glavi. Otroška čelada je malce bolj odprta, kot smučarska čelada. Slednja ni primerna za vožnjo s kolesom, saj je prej ovira, kot pripomoček za obvarovanje pred poškodbami.

Bodite premišljeni, ko kupujete primerno otroško čelado. Nikakor ne izberite čelado le na podlagi videza, marveč mora biti primerna sama kvaliteteta. To je vsekakakor najbolj pomembno. 

Potiskani ali raje izvezeni ženski in moški puloverji s kapuco?

Ko se podjetniki odločajo obdarovati svoje zaposlene, poslovne partnerje, stranke, je potreben temeljit razmislek o izbiri izdelkov. V prvi vrsti bi morali biti kar se da uporabni, prav tako kakovostni in ne nazadnje tudi mikavnega izgleda.

Članki iz iste kategorije: