Napotki za izbiro idealne posteljnine za otroke

Otroška posteljnina
Otroška postelja je najbolj pomemben del njihovega življenja. Tukaj preživijo zelo veliko časa in počivajo, kar je izredno pomembno za vsakega otroka. Otroška posteljnina tudi doda obliko in atmosfero sobi v kateri se nahaja. To tudi vpliva na stanje in počutje vsakega, ki se v sobi nahaja. V tem članku se bomo posvetili izbiri posteljnine za našega otroka. Obenem bi radi vsem staršem razložili, zakaj je izbira posteljnine za otroke zelo pomembna.

Pomembne značilnost posteljnine

Dandanes imamo več izbire kot kadarkoli prej. Kakšna bo postelja je odvisno tudi od našega otroka. Na srečo je danes malo morje izbire na spletu, kot tudi v fizičnih trgovinah.

Otroška posteljnina

Poglejmo si nekaj značilnosti, katere so dobre, če jih posteljnina za otroke ima:

 • Mehkoba in udobje
  Ker imajo otroci mehko kožo, potrebujejo udobno posteljnino, saj lahko drugače dobijo odrgnine. Enako moramo upoštevati, da je velikost tudi zelo pomembna za udobje.
 • Varnost
  Otroška posteljnina mora biti v prvi vrst varna. Material mora biti koži prijazen, kot tudi upoštevati vse standardne predpise za požarno varnost.
 • Oblika in motivi
  Lahko si izberemo najljubšo obliko, barve in motive, ki so všeč našim otrokom. To bo spodbudijo boljši spanec in omogočilo boljše počutje.

Za fante, punce in dojenčke

Kako izgleda otroška posteljnina je lahko tudi odločitev naših otrok. Punce imajo po navadi raje odtenke roza barve ali motive živali in narave. Fantje pa pretežno izberejo motive dinozavrov, motornih vozil, namišljenih herojev, kot tudi živali.

Seveda, če imamo pa dojenčka, pa priporočamo izbiro barv, ki pomirjajo. Tukaj je otroška posteljnina zelo pomembna, saj bo naš dojenček večino časa prespal na njen in mu mora ugajati.

Stvari, ki jih moramo upoštevati pri nakupu posteljnine za dojenčka so:

 • Barve
  Izbor barve, ki pomirja našega malčka mu bo pomagala lažje zaspati
 • Kvaliteta posteljnine
  Udobna in topla posteljnina je pomembna za našega dojenčka. Temu je večinoma tako, da se počuti varno in udobno v začetnih mesecih odraščanja.
 • Zaloga posteljnine
  Lahko se zgodi, da se posteljnina umaže. Priporočamo, da poskrbimo, da imamo zamenjavo v primeru, da moramo staro posteljnino oprati.

Za varno spanje

Naš otrok bo hitro rasel, zato moramo poskrbeti, da je otroška posteljnina vedno dovolj velika. Enako mora nuditi varnost in udobje, ki ga otrok potrebuje, saj so to ključni trenutki odraščanja. Ko je naš otrok star 3 leta, lahko začnemo razmišljati o nakupu blazine in plišastih igrač, ki izboljšajo kvaliteto spanca, kot tudi počutja. Priporočamo, da si vzamemo čas in izberemo skrbno in previdno, saj bomo tako zagotovili najboljši spanec našemu otroku.

Članki iz iste kategorije: