Pred nakupom preverite tudi zračnost otroške čelade

Otroška čelada je obvezen dodatek, ki zagotavlja otrok varnost med kolesarjenje s pravim kolesom ali poganjalčkom. V obeh primerij je otroška čelada nujna. Ne gre toliko za predpise kot to, da mora biti otrokova glava zaščitena na maksimalno možen način. Poškodbe pri padcu s kolesom so lahko precej resne. Največkrat gre za poškodbe glave, ki pa so lahko precej resne. Otrokovi možgani se neprestano razvijajo, zato je pomembno, da jim omogočimo naraven razvoj. Vsaka poškodba lahko prinese negativne posledice takoj ali pa čez nekaj let. Glava je kompleksen sestavni del telesa, ki enostavno mora biti zaščiten.
Kaj je pomembno pri nakupu otroške čelade?
V prodajalnah, ki prodajajo otroške čelade (več na http://poganjalci.net/celada-je-za-otroke-obvezna), vam bodo strokovnjaki znali najbolje svetovati. Seveda pa je še vseeno dobro, da poznate nekaj osnovnih napotkov, kakšna mora biti otroška čelada. V prvi vrsti je pomembno, da ni preveč tesna ali preveč ohlapna. Kasneje je pomembno tudi to, da je dovolj zračna. Med aktivnostjo se otrok poti, kar pa ni dobro, da mu čelada povzroča še dodatno potenje. Tako se otrok precej bolj hitro utrudi ali pa v celoti izgubi voljo za kolesarjenje.
Otroška čelada mora biti enostavna za nošenje
Zračnost otroške čelade pomeni udobje. Takrat, ko je otroška čelada preveč zaprta, se bo otrok v njej potil, kar lahko privede do zavračanja nošenja. Udobnost mora biti na prvem mestu. Pred nakupom preverite tudi zračnost otroške čelade ter prileganje glavi. Tako boste zagotovili maksimalno možno varnost, ki jo vaš malček še kako potrebuje. Bodite odgovorni!

Članki iz iste kategorije: