Dobrodelen projekt - Supermami

Dobrodelen projekt

Podjetje Procter & Gamble d.o.o. Ljubljana, letos organizira dobrodelni projekt pod imenom "Svojim malčkom privoščite najboljše pleničke Pampers. In pomagajte drugim!" V času od 25. 1. 2010 do 28. 2. 2010, bodo delež sredstev od prodaje pleničk Pampers Premium Care podarili Sekciji za varne hiše, materinske domove in druge sorodne organizacije v Sloveniji ter tako pomagali otrokom in mamicam, ki morajo zaradi ogroženosti poiskati pomoč v zatočiščih teh organizacij. 

Vsa zbrana sredstva bo, v okviru posebnega dogodka, dne 8. 3. 2010, podelila ambasadorka projekta Anja K. Tomažin. Zbrana sredstva bodo v Sekciji uporabili predvsem za nakup živil in za vzdrževanje bivalnih prostorov v zatočiščih.

Sekcija za varne hiše, materinske domove in druge sorodne organizacije v Sloveniji že vrsto let deluje kot ena od sekcij pri Socialni zbornici Slovenije.  Poslanstvo sekcije je koordinacija strokovnega povezovanja organizacij, ki se ukvarjajo z obravnavo nasilja v družini, pri zahtevnejših skupnih nalogah in zastopanje  v primeru skupnih interesov.

V Sekcijo je vključenih 21 organizacij, ki izvajajo različne programe socialnega varstva, v sklopu katerih deluje 14 varnih hiš, 9 materinskih domov, 2 krizna centra in 2 sorodni organizaciji. V zatočiščih teh organizacij je na voljo okrog 280 bivalnih mest. 

Članki iz iste kategorije: