Žirafa Sophie je tudi v Sloveniji vse bolj priljubljena med starši

Tisti starši, ki sledijo svetovnim trendom, takoj prepoznajo grizalo oziroma igračko žirafa Sophie, za druge pa je ta na prvi pogled zgolj gumijasta igrača, ki se ne zdi nič kaj posebnega. A vendar se ti starši motijo. Žirafa Sophie še zdaleč ni navadna gumijasta igrača, temveč igračka, ki so si jo pred več kot pol stoletja zamislili v Franciji, nato pa je postala svetovni hit – in to, glede na prodajo in priljubljenost tako med »navadnimi« starši kot zvezdniki, tudi danes ostaja.

Žirafa Sophie je zdaj na voljo tudi slovenskim staršem, ki so morali še nekaj let nazaj po ljubko mehko »Zofi« v tujino. Naročijo jo lahko kar preko spleta in tako svojemu dojenčku zagotovijo dobro družbo že od prvega dne življenja naprej.

Žirafa Sophie

Zakaj je žirafa Sophie tako priljubljena, da je postala ikona? V prvi vrsti zato, ker ni niti malo »plastična«, temveč popolnoma naraven izdelek v skladu z vsemi standardi, ki zagotavljajo, da je primerna za novorojenčke ter dojenčke in niti malo ne škoduje njihovemu zdravju. Narejena je iz naravnega kavčuka, je brez izrazitega vonja in okusa, a dojenčki jo neverjetno radi ponesejo v svoja usta. Z usti namreč otroci raziskujejo svet – na jeziku je veliko več čutnic kot na drugih delih telesa, zato otrok vsako stvar okusi.

Če ta oblikovana v elegantno žirafo, kar pomeni, da jo enostavno zgrabi v ročico, četudi je njegova fina motorika še slaba, pa še toliko bolj. Žirafa Sophie je zaradi mehkega kavčuka prijetna na otip, ima zanimiv »žirafski« vzorec, ki pomaga stimulirati vid, čejo otrok močno stisne v ročico, pa tudi zapiska –kar dojenčke preseneti in tako navduši, da poskušajo znova in znova, dokler jim spet ne uspe.

Žirafa Zofi je torej tista prva igračka, ki pomaga razvijati vse čute, prav tako pa je priročna kot simpatično grizalo, s katerim si otrok pomaga pri masaži dlesni, kadar ga ta bolijo zaradi izraščanja zob. Nič nenavadnega torej, da je postala žirafa Sophie priljubljena tudi pri nas, in vsekakor je prav, da je tako – tudi našim novorojenčkom in dojenčkom naj bo na voljo vse tisto, kar je na voljo otrokom drugje po svetu, saj si tudi naši najmlajši zaslužijo čim več spodbude pri njihovem razvoju.

Karta sveta za otroke je v prvi vrsti namenjena učenju, obenem pa se bo vaš otrok ob sestavljanju sveta tudi zelo dobro zabaval. Ttakšna karta sveta še odlično izgleda, ko obešena visi v otroški sobi.

Članki iz iste kategorije: