Ali naj postanem podjetnik, podjetnica?

V času hitrega življenja, velikih stroškov, nepredvidljivosti, želje po uresničevanju lastnih idej ter težnji po finančni neodvisnosti, si marsikdo zastavlja vprašanja, kot so:

– Kako naj uresničim svoje lastne ideje?
– Kako naj si izboljšam svoj finančni in materialni položaj?
– Ali naj postanem tudi jaz podjetnik/ca?
– Kje naj poiščem tisto pravo idejo?
– Kako naj svoje veščine in znanja izkoristim za razvoj uspešnega podjetja?
– Ali sem sposoben-a voditi podjetje?
– Kako naj pričnem s samim poslovanjem?
– Kako in kdaj vem, da bo moja ideja uspela?

Vstop v samostojno podjetništvo in pričetek uresničevanja lastne poslovne ideje absolutno zahteva predvsem temeljito pripravo. Velikokrat govorimo kar o fazi predpriprave, v okviru katere si ambiciozni posamezniki odgovorijo na vsa zgoraj omenjena vprašanja in še marsikaj drugega. V fazi predpriprave je tako priporočljivo, da predvsem pridobite čim več dodatnih informacij in znanja, poiščete čim več potencialnih poslovnih idej, izberete eno in preverite ali je izbrana ideja tudi poslovna priložnost. Faza predpriprave pa zajema tudi finančni del, v okviru katerega opredelite vse od področja stroškov do dobička.

Ker je dobra priprava pogoj za uspešen zagon lastnega podjetja in ker vam prihrani marsikatero nevšečnost in težavo, je priporočljivo, da se vanjo resnično poglobite in investirate toliko časa, vztrajnosti in poguma, kolikor ga je potrebno. Za samostojno podjetništvo se veliko ambicioznih ljudi odloča predvsem zaradi želje po uresničevanju lastnih idej in izboljšanju svojega položaja.

Ne pozabite:

»Ambiciozni ljudje si želijo izzive, novosti, spremembe in uspehe! Zavedajo se, da so oni tisti, ki odločajo o tem, ali bo njihova ideja uresničena in ali bodo svoje življenje spremenili na bolje!«

Nasvet: ker je običajno problem dobiti vse potrebne informacije na hiter in enostaven način vabimo vse ambiciozne, ki razmišljate o samostojnem podjetništva, da se udeležite katerega od prijetnih in koristnih seminarjev in delavnic v okviru »Mala šola« podjetništva.

Nataša Rosenstein dipl.ekon., svetovalka, podjetnica

AMBICIJ
inf.ambicij@gmail.com, 041/ 887-186

Podobni članki:
DRUŽINSKA RAZMERJA – REJNIŠTVO
NIVEA Extreme Resist maskara za podaljšanje
Spolne Zlorabe
 

Članki iz iste kategorije: