Sami ste odgovorni

Sami ste odgovorni za srečo in uspeha

Ali tudi vi mislite, da so se srečni in uspešni ljudje taki že rodili in da jim je bila usoda že vnaprej naklonjena? Če ste odgovorili z da, se motite. Dejstvo je, da se do dandanes še nihče ni rodil srečen, zadovoljen in uspešen. Za to moramo namreč poskrbeti sami, se kar pošteno truditi in nemalokrat preskočiti kakšno oviro. Pričeti moramo uresničevati svoje zastavljene cilje in pričeti sami upravljati s svojim življenjem. V nadaljevanju boste zasledili kar nekaj nasvetov in napotkov za vpeljavo sreče in uspehov v svoje osebno in poslovno življenje.

In ker brez dejanj ni sprememb, je prvi dejavnik uspeha, ki ga morate upoštevati – AKCIJA!

Osebna akcija oz. aktivno vplivanje na svoje življenje je ključnega pomena. Imamo namreč le dve možnosti:


– čakamo, da nam drugi ukazujejo, kako naj živimo, kako naj se obnašamo, kdaj naj bomo srečni, kdaj smo lahko srečni, ali pa
– se zavedamo, da imamo vse niti v svojih rokah in da moramo sami vplivati na svoje življenje ter sami poskrbeti, da bomo dosegali zastavljene cilje.

Saj poznate pregovor »Sam svoje sreče kovač«? In res je tako. Sedaj ko veste, da brez akcije ne bo sprememb, lahko omenimo že naslednji dejavnik uspeha, in to je naš RAZPOLOŽLJIVI ČAS. Zavedajte se, da imamo vsi ljudje na voljo enako število ur na dan, da smo vsi na svetu vsako leto starejši in predvsem to, da nikoli ni prepozno za vpeljavo novih sprememb. Nemalokrat namreč slišim izgovore, kot so: »Je že prepozno …«, »Sem že prestara …«, »Sedaj gotovo ne morem narediti nič več …« in drugo. Dejstvo je, da je vpeljevanje sprememb v naše življenje naporno in stresno. In ker je to tako, je mnogo lažje poiskati tisoč izgovorov, zakaj se za aktivno vpeljavo neke spremembe raje ne bomo odločili. Ko se znajdete v takšnem položaju, vam svetujem, da si odgovorite na preprosto vprašanje:

»Ali si želim tako živeti tudi v prihodnje?«

Če je odgovor NE, je stvar popolnoma jasna. Vse probleme, napore in strese, ki jih bo vpeljava sprememb prinesla, boste premagali. Zakaj? Zato, ker boste imeli pred seboj svoj odgovor (želite si spremembe in izboljšati svoj položaj) in cilj, ki bi ga radi dosegli. Prišli smo že do tretjega dejavnika uspeha. To so ŽIVLJENJSKI CILJI. Ne le na osebnem, tudi na poslovnem področju morate vedeti, ali si želite spremembe in kakšne konkretne spremembe naj bi to bile. Ni dovolj le, da veste, da tako ne bo šlo več naprej. Svoje cilje morate konkretno opredeliti. Postavite si glavni karierni in glavni življenjski cilj. Nato pa izbrana cilja razdelite še na manjše cilje, ki jih boste postopoma dosegali in ne nazadnje prišli tudi do glavnega. Običajno je lažje delati manjše korake.

Ko opredelite cilje, pa se vprašajte tudi, kako boste to dosegli. Kaj potrebujete za to? Velikokrat so odgovori sila preprosti. Naj jih naštejem le nekaj, ki se pojavljajo najpogosteje:
– Potrebujem le še nekaj dodatnega znanja, zato bom obiskal seminar/delavnico.
– Potrebujem formalno izobrazbo, zato se bom vpisal v šolo oz. na fakulteto.
– Nisem dovolj motiviran. Potrebujem več motivacije.
– Za uresničitev ciljev mi primanjkujejo finančna sredstva. Potrebujem novo zaposlitev z višjim dohodkom ali pa se moram samozaposliti.
– Potrebujem prijateljske/poslovne vezi itd.

Srečno pri vpeljevanju pravih sprememb v vaše življenje in ne pozabite:

»Pričnite z akcijo že danes, saj ste vi tisti, ki lahko vplivate na svojo srečo.
Pričnite z akcijo in le tako boste dosegali zastavljene cilje.«


Napisala: Nataša Rosenstein
Uredila: PV

Članek je bil objavljen v aprilski številki revije SuperMAMI.

—————————————————————————————-
Ste ambiciozni? Si želite spremembe? Želite izboljšati svoj položaj?
Obiščite naše koristne in prijetne seminarje in delavnice, ki jih organiziramo v okviru »Mala šola« podjetništva in »Mala šola« učinkovitosti in uspešnosti. Več informacij dobite na: info.ambicij@gmail.com ali 041 887 186.

—————————————————————————————-

Nataša Rosenstein

Sem Izkušena predavateljica, svetovalka in avtorica člankov s področja podjetništva, motivacije in uspešne kariere. Za seboj imam že številne seminarje, delavnice, coachinge in izdajo priročnika za uspešno kariero Po korakih do prave zaposlitve. Po izobrazbi sem diplomirana ekonomistka in tik pred zaključkom magisterija s področja podjetništva na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

Podobni članki:
DRUŽINSKA RAZMERJA – REJNIŠTVO
NIVEA Extreme Resist maskara za podaljšanje
Spolne Zlorabe
 

Članki iz iste kategorije: