Kako učinkovito komunicirati

Kako učinkovito komunicirati

Kako učinkovito komuniciratiPrepričana sem, da je bil vsak od vas že v situaciji, ko ste imeli opravka s težavnim sogovornikom. Sigurno pa ste bili tudi v situaciji, ko ste se s sogovornikom preprosto »ujeli«. Ste kdaj razmišljali, kako je lahko komunikacija z nekaterimi ljudmi tako preprosta in učinkovita.

Če želimo dosegati zastavljene cilje, tako v osebnem kot tudi v kariernem življenju, se moramo zavedati, da je komunikacija ključnega pomena in je ena od pomembnejših veščin, ki jih moramo osvojiti. Velikokrat slišimo, da je nekdo »že od nekdaj komunikativen in rojen za to«. Naj potolažim vse ki menite, da niste »rojeni govorci«. Veščina komuniciranja ni prirojena, lahko pa se jo priučimo. Komuniciranje je proces in z vajami in treningom lahko vsak postane dober govorec, prične učinkovito komunicirati, zna opraviti s težavnimi govorniki, zna argumentirati ipd. Premislite in odgovorite:

– Ali je vaša komunikacija učinkovita?
– Ali se bojite izraziti svoje mnenje?
– Ali na sestankih ne pridete do besede?
– Ali se bojite javnega nastopanja?
– Ali vam pravijo, da niste komunikativni?
– Ali se v pogovorih počutite manjvrednega?
– Ali vas obdaja rdečica, se potite… ko govorite?
– Ali vas v pogovoru sogovornik običajno preglasi in vodi pogovor?

To je le nekaj vprašanj in odgovori na le-ta vam pokažejo ali je čas, da nekaj naredite za sebe in za svoj uspeh v prihodnosti. Le premislite, kakšni so uspešni ljudje. So plašni, tihi, nesamozavestni, nekomunikativni, se ne izpostavljajo… Ne! Uspešni ljudje izražajo svoja mnenja in stališča, so samozavestni in komunikativni, so dobri retoriki ipd.

Torej:
Zgledujte se po uspešnih!
Naredite nekaj za svojo prihodnost in
vplivajte na doseganje zastavljenih ciljev!

Napisala: Nataša Rosenstein

dipl.ekon., svetovalka, predavateljica
AMBICIJ,
info.ambicij@gmail.com, 041/887-186

Uredila: PV

——————————————————————————————————————

Ste ambiciozni? Si želite spremembe? Želite izboljšati svoj položaj? Želite izvedeti več? Želite novo znanje?

Obiščite naše koristne in prijetne seminarje in delavnice, ki jih organiziramo v okviru »Mala šola« podjetništva in »Mala šola« učinkovitosti in uspešnosti. Več informacij dobite na: info.ambicij@gmail.com ali 041/887-186.

POZOR! 10 % POPUST ZA OBISKOVALCE PORTALA SuperMAMI!

Članki iz iste kategorije: