Kdo smo - Supermami
Irena Šek

Kdo smo

Irena Šek Irena Šek

Že od malih nog sem zelo radovedna. Znanje pobiram iz različnih področjih. Najbolj me seveda zanima vse kar spada pod ezoteriko. Še posebej numerologija. Priznam, da sem bila v šoli dober matematik. Drugače pa se mi je v življenju dogajalo, da so se ljudje obračali k meni po nasvete. To se je začelo že v srednji šoli.
Sem zelo družinski človek. Skozi življenje me vodi ljubezen, harmonija in skladnost. Prešla sem že mnogo preprek, ki so mi omogočile, da sem se marsikaj naučila. Vsaka stvar se zgodi z določenim namenom in naša naloga je, da ugotovimo njeno bistvo.
Vsem želim, da bi bili obkroženi z ljubeznijo.    

Aleksandra Mernik Merc

Po poklicu sem diplomirana medicinska sestra, v patronažni dejavnosti zaposlena 12 let. Redno se izobražujem in izpopolnjujem na mojem strokovnem in osebnem področju, kar je nujno potrebno pri delu s pacienti. Na strokovnih srečanjih aktivno sodelujem in objavljam svoje prispevke v različnih revijah.
Sem zunanji strokovni sodelavec Fakultete za zdravstvene vede Maribor in sem mentor študentom pri predmetu Patronažna zdravstvena nega.
Sem članica Združenja zasebnih patronažnih medicinskih sester, katere si prizadevamo za kvalitetno zdravstveno nego v korist našim pacientom.
Sem tudi mednarodno pooblaščen svetovalec za laktacijo (IBCLC) v Sloveniji in sledim najnovejšim mednarodnim smernicam, ki so nam v pomoč pri delu z novorojenčki.
Moje vodilo je pomagati ljudem, jim stati ob strani, jih motivirati ob lepih ali težkih trenutkih njihovega življenja. "Radost podaljšuje življenje in čuva zdravje."

Petra Cankar

Ker sem zelo družinski človek, sem najraje v vlogi žene in mamice, kar me tudi najbolj izpopolnjuje in mi daje največ volje in energije. Če bi imela čas, bi veliko brala, rada tudi klekljam, najbolj pri srcu pa mi je ples. Verjamem, da ima vse v življenju svoj smisel in da je vsaka stvar za nekaj dobra, čeprav se to včasih pokaže šele kasneje. Moj moto je: kdor hoče kaj doseči, vselej najde način, kdor noče, najde vselej opravičilo.


Marjanca Božič Kostanjšek


Sem mamica Bojanu, Davidu, Jani in Lindi.
Najlepše je, kadar smo skupaj. radi potujemo z našim avtodomom in odkrivamo nove kraje.
prostega časa mi sicer primanjkuje, ampak, kadar pa si utrgam trenutke zase, rada berem, plešem.
Svoj poklic kozmetičarke imam zelo rada, opravljam ga z dušo in srcem!


Karin Vitez Kolenc (društvo HOPS)


Sem fizioterapevtka, ki se že vrsto let ukvarja s fizioterapijo in svetovanjem na področju varovanja zdravja žensk vseh starostnih skupin. Obenem tudi mamica dveh malih navihank, ki sta moj neprecenljivi zaklad. Predavam, pripravljam in vodim delavnice ter pišem strokovne članke. Menim pa, da so otroci sami najboljša literatura, od katere sem se tudi sama veliko naučila.


Nataša Rosenstein


Sem Izkušena predavateljica, svetovalka in avtorica člankov s področja podjetništva, motivacije in uspešne kariere. Za seboj imam že številne seminarje, delavnice, coachinge in izdajo priročnika za uspešno kariero Po korakih do prave zaposlitve. Po izobrazbi sem diplomirana ekonomistka in tik pred zaključkom magisterija s področja podjetništva na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.


Vanja K. Rainer


Skozi življenje me spremljata dva čudovita malčka, ki slišita na ime Jaka in Kaja. Vodilo mojega življenja je da, vsakdo lahko sanja svoje sanje. Svoj prosti čas preživljam na www.bambino.si, ki sva ga ustanovila skupaj z možem.

Janez Dolinšek


Sem optimist, pacifist in realističen idealist, ki še vedno verjamem v možnost spreminjanja in izboljšanja tega sveta, k čemur želim prispevati po svojih najboljših močeh. Trudim se živeti in prehranjevati čim bolj zdravo, naravno in sočutno. Ni me strah niti sram pokazati svojih čustev in z vsakim dnem bolj se želim zavedati, da sem najprej duhovno, šele nato materialno bitje. Verjamem v iskrenost, resnico, prijaznost in predvsem v ljubezen kot gonilno silo na edinstveni poti mojega življenja.

Maja Čebulj

Mojih je veliko otrok. Čisto moj je sin Tim, pred njim pa je bil mož Janez, ki seveda ne spada med otroke. Sledijo vsi ostali otroci, v glavnem fantje, ki sem jim nadomestna mama v srednji šoli, kjer sem zaposlena. Tukaj mislim na tiste, ki jih moram kot razredničarka popeljati skozi scile in karibde do želenega poklica. Sem profesorica pedagogike in sociologije ter poučujem družboslovne predmete na srednji šoli, študente na višji šoli pa vsebine poslovnega komuniciranja in vodenja. Ker me zanima veliko stvari, je nov otrok tudi spletna trgovina www.poncho.si, ki zadovoljuje moje potrebe po ustvarjalnosti. O raznoraznih zadevah pišem za nekatere slovenske časopise in portale. S sinom premlevava življenjske probleme, z možem strastno gobariva, skupaj radi potujemo, sama pa preganjam voluharja z vrta. In ne na koncu … sreča je, če te obdaja veliko prijaznih ljudi.

Tina TeršekV moji duši še vedno biva radoveden otrok, ki me že celo življenje vodi in mi daje možnost, da raziskujem sebe in svet na katerem sem pristala. Ukvarjam se z mnogimi hobiji, ki počasi preraščajo v moje poslanstvo …

Aleksander Jakopič, pisatelj

Rodil sem se v mestu Železarjev in Hokeja, v letu, ko so še vino na stran devali in čakali, da dozori.

Dozorel sem med angleško nastrojenimi Podalpskimi očaki in Aboriginskim šamanom, saj je moja naloga že od malih nog, da svet Otroka povežem s svetom Odraslih brez ločitvenih travm, ki nam dajejo občutek, da sta to dva popolnoma nezdružljiva elementa.

Vzemite si čas za vrstice pred vami, da se spomnite vse svoje lepote, katera vas je prignala med nas, da dobite moč spet stopiti na svojo pot, ako ste z nje zavili, če pa vztrajate na njej, da se vam volja okrepi in z njo navdušite vse okoli sebe, da ta Svet spet postane ne le Človeka, Boga vreden !

Sodelujejo še:
   
prim. doc. dr. Zlata Felc, dr. med., IBCLC
mag. Stanko Pušenjak, dr. med., ginekolog in porodničar
Milena Omerzu, svetovalka in terapevtka
Monika Jelovčan, cvetličarka
Barbara Pečnik, učiteljica
Lučka Arnolj, Nina Novak, Klara Pernuš, Marko Drešček, Jasna Erjavec in drugi.

Članki iz iste kategorije: