Ličenje: Ste dobili vabilo na zabavo?

Svoj prosti čas moramo neprestano usklajevati z ostalimi družinskimi člani – njihovimi in našimi obveznostmi – zato je prav, da si naredite načrt obiskov pri kozmetičarki. Le tako boste sposobne uskladiti vse obveznosti pred zabavo, na kateri bi rade blestele. Prav je, da veste, da je urica pri kozmetičarki samo vaša, brez stalnega zvonjenja mobitela in gledanja vsako minuto na uro v stilu: ali bom uspela opraviti še to in ono.

Veliko pred …

Solarij
Solarij pričnite obiskovati čim prej, tako da boste lahko pravočasno dosegle želeno porjavitev (kar je seveda odvisno od tega, koliko pigmenta imate). Bolje pa je, da ste z doseženim tenom zadovoljne že kakšen teden ali dva prej, kot da vam je žal, če boste za vaš okus še vedno presvetle.Anticelulitni tretmaji
Kar se celulita tiče, vemo, da uspehi ne pridejo niti čudežno niti čez noč. Na tem je najbolje delati ves čas. Skrbite za zdravo prehrano, gibajte se, popijte zadostne količine vode, vsake toliko časa si med tuširanjem naredite piling telesa ter si v telo vtrite kremo proti celulitu (izbira preparatov na tržišču je ogromna).
Če se odločite za anticelulitne tretmaje v kozmetičnem salonu, vam bodo po pregledu svetovali, kakšni tretmaji bi bili za vas primerni in koliko naj bi jih bilo. Skoraj vedno pa je ena terapija sestavljena iz vsaj petih do desetih obiskov, kar pomeni, da morate s terapijo začeti še pravočasno.

Teden dni pred …

Nega obraza
Če se odločite za čiščenje obraza, torej za to, da se znebite nečiste kože, mozoljčkov, aken …, je prav, da obiščete kozmetičarko en teden pred dogodkom, da se bo koža po čiščenju uspela pomiriti. Če pa imate suho kožo, ki jo je treba nahraniti, obisk lahko odložite na kakšen dan pred zabavo.

Dva do tri dni pred …

OBLIKOVANJE OBRVI, BARVANJE TREPALNIC, DEPILACIJA OBRAZA
V nekaterih kozmetičnih salonih vam naštete storitve opravijo med nego obraza. Kadar se odločate za depilacijo obraza in oblikovanje obrvi, vedite, da smo različno občutljive in se nekatere reakcije na koži skorajda ne opazijo, pri drugih pa mine tudi do tri dni, da rdečica izgine. Če na depilacijo in oblikovanje obrvi hodite pogosteje, se opazujte in ugotovile boste, koliko dni pred zabavo se morate naročiti h kozmetičarki.

Preberite si še naslednji članek: Najprivlačnejša ženska obutev za vroče poletne dni

Vsako poletje na svoj račun pridejo ljubiteljice sandal.

DEPILACIJA NOG, ROK
Velja kot pri depilaciji obraza. Predhodno preizkusite, kakšen je odziv vaše kože na depilacijo in v skladu s tem načrtujte svoj tretma.

Za vse storitve velja – raje ne preizkušajte nič novega tik pred dogodkom ali dan pred njim! Lahko bi sicer bile prijetno presenečene, lahko pa tudi ne.

Dan pred …

MANIKURA in PEDIKURA
Ureditev rok in nog ter nohtov na rokah in nogah je zelo pomemben del našega videza. Lakiranje na nogah bo zdržalo kar precej časa, na rokah pa običajno malo manj – govorimo o naravnih nohtih in lakiranju brez umetnih premazov.

UMETNE TREPALNICE, ČOPKI
Lahko sicer pritrjujemo čopke takrat, ko bomo prišle na ličenje, vendar nam ponavadi na dan D zmanjkuje časa, zato je morda bolje imeti trepalnice »namontirane« že večer prej. Lahko pa uporabite tudi serum za rast trepalnice. Čopki na trepalnicah oči čudovito poudarijo. Zelo praktično pa je tudi to, da čopki krasijo naše oči še tri tedne po montaži. Močno priporočam.

Dan D

LIČENJE OBRAZA
Poizkusni make up z uporabo šminke in ostalih pripomočkov lahko naredite že pred dogodkom, morda zvečer, ko greste s prijateljicami v kino – če pa svoji kozmetičarki popolnoma zaupate, se na ličenje odpravite na dan zabave, potem ko ste si že oblikovale pričesko.

Če bi rade prihranile na času, se pozanimajte, katere storitve so združljive in jih lahko opravite hkrati – npr. obiske solarija lahko združite z anticelulitno terapijo.


Napisala: Marjanca Božič Kostanjšek

Članek je bil objavljen v reviji SuperMAMI, april 2008.

——————————————————————————————

Marjanca Božič Kostanjšek

Sem mamica Bojanu, Davidu, Jani in Lindi.
Najlepše je, kadar smo skupaj. radi potujemo z našim avtodomom in odkrivamo nove kraje.
prostega časa mi sicer primanjkuje, ampak, kadar pa si utrgam trenutke zase, rada berem, plešem.
Svoj poklic kozmetičarke imam zelo rada, opravljam ga z dušo in srcem!

Članki iz iste kategorije: