Moderna superMAMI: Ličenje za vroče poletne dni - Supermami
Ličenje za vroče dni

Moderna superMAMI: Ličenje za vroče poletne dni

Kadar sonce močno pripeka, vročina topi naš make-up, ki je lahko videti kot stopljen sladoled. Zato nam bo nasvet, kako se naličiti, da v takšnih dneh naš videz ostane svež, prišel še kako prav.

Tako kot zamenjamo zimsko in spomladansko garderobo, moramo zamenjati tudi izdelke za ličenje, ki so primerni za poletje.

Pa poglejmo:
potrebujemo vlažilno dnevno kremo z zaščitnim faktorjem 15, lahko pa je tudi višji. V tem času, ko smo še posebej izpostavljene vsakodnevnemu sevanju UVB- in UVA-žarkom, je to zelo pomembno, saj bomo svojo kožo zaščitile pred prehitrim staranjem in poškodbami, ki lahko nastanejo zaradi sevanja. Ko nanesemo kremo, počakamo, da se dobro vpije (vsaj 10 minut), ostanek pa lahko popivnamo z robčkom ali papirnato brisačko.


Šele nato nanesemo puder, ali pa še bolje, obarvano kremo. Izberemo puder, ki ne vsebuje olj, za lahkotnejši nanos pa ga nanašamo z navlaženo gobico. Puder ali obarvano kremo nanašamo od sredine obraza proti zunanjemu delu, sloj naj bo čim tanjši in ga enakomerno razmažemo tako, da ga je pri lasišču najmanj. Paziti moramo, da ne bodo nastali robovi, zato izberemo barvo, ki je kar se da podobna tenu naše kože. Fiksiramo z lahkotnim nanosom transparentnega pudra.

Rdečila za ličnice nanesemo samo toliko, da obraz dobi malo barve, lahko uporabimo tudi bronzer, da dobimo zdrav sijaj.

Poleti uporabljamo svetlejše, nevtralne tone ličil za oči, zlati in bronasti toni so zelo primerni za ta čas. Videz naših oči osvežimoustnice_logotip tako, da naredimo svetlobno piko z zlatim senčilom v najbolj notranjo točko očesa in jo narahlo zasenčimo proti zunanjemu delu zgornje veke. »Težko« črno maskaro lahko zamenjamo z lahkotnejšo rjavo-črno ali rjavo maskaro. Če ste na morju, ni hujšega kot tekoča, stopljena maskara, zato takrat raje uporabite vodoodporno maskaro. Seveda pa boste morali uporabiti za odstranitev oljne odstranjevalce, ki pa poleti spet niso najprimernejši. Zato se lahko odločite tudi za profesionalno barvanje trepalnic.

Tudi ustnice potrebujejo posebno pozornost. Zaščitite jih z glosi in rdečili, ki vsebujejo zaščitne faktorje. Uporabljajte barve, ki so modne to poletje, to so rožnati, marelični in rdeči toni. Nanosi naj bodo tanjši, lahko pa uporabite trik in obarvate ustnice z črtalom in nato nanesete glos.

Make-up osvežimo tako, da odvečen pot popivnamo z robčkom ali papirnato brisačko. Če se nam pod očmi nabere odvečen puder ali krema, ga odstranimo z bombažno krpico ali robčkom in se poskusimo upreti skušnjavi, da bi ponovno nanesle kremo ali puder, razen če je nujno potrebno. Ponovno lahko nanesemo samo transparetni puder.

V teh vročih dneh nikar ne pozabite piti vodo!

Napisala: Tina Teršek
—————————————————–

V moji duši še vedno biva radoveden otrok, ki me že celo življenje vodi in mi daje možnost, da raziskujem sebe in svet na katerem sem pristala. Ukvarjam se z mnogimi hobiji, ki počasi preraščajo v moje poslanstvo …

Podobni članki:
DRUŽINSKA RAZMERJA – REJNIŠTVO
NIVEA Extreme Resist maskara za podaljšanje
Spolne Zlorabe
 

Članki iz iste kategorije: